Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Sex Slaves


Είδος: Ντοκυμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά 
Χρονολογία: 2005 , US
ΣκηνοθεσίαRic Esther Bienstock, Credits
Διάρκεια: 56'





Δουλεία.
Ένα απ'τα θαύματα του δυτικού "πολιτισμού". Ακόμα πιο θαυμαστός ο τρόπος με τον οποίο "καταργήθηκε", εφόσον εμποτίστηκε στην καθημερινότητά μας. Η σύγχρονη δουλεία μεταφράζεται πλέον ως η εξημέρωση του ανθρώπου σε ένα σύστημα που εγκληματεί νόμιμα επάνω του. Μια τέτοια μορφή σκλαβιάς είναι δυσδιάκριτη αφού ασκείται κατά κύριο λόγο στον νου, αφοπλίζοντας την συνείδησή του.

Υπάρχουν όμως και σύγχρονες μορφές δουλείας που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κοινές και "ξεπερασμένες" όπως θα θέλαμε να νομίζουμε. Το sex trafficking είναι η εμπορία ανθρώπων, κατά κύριο λόγω γυναικών, που πωλούνται υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε μαστροπούς. Σκοπός δεν είναι άλλος απ'την σεξουαλική εκτόνωση των πελατών σε σκλάβες, οι οποίες υπόκεινται καθημερινά σε αλλεπάλληλους βιασμούς.

Στο ντοκυμαντέρ "Sex Slaves" της σειράς Frontline, θα παρακολουθήσετε τον κόσμο του trafficking εκ των έσω, ακολουθώντας τον Viorel. Ο Viorel αναζητά την έγκυο σύζυγό του, η οποία απήχθη από σωματέμπορους στην Τουρκία και πουλήθηκε για 1000 δολάρια. Θα διεισδύσει στον υπόκοσμο, με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα όπου θα καταγράψει ότι πληροφορία ίσως τον οδηγήσει στην αιχμάλωτη πλέον Katia, πριν χαθεί δια παντός στον λαβύρινθο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα αντράκια - βιαστές της μπουρδελότσαρκας. 


 












1 σχόλιο:


  1. είναι λυπηρό πραγματικά τα λεφτά να είναι ο κυρίαρχος παράγοντας της ανθρώπινης αλυσίδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Εγγραφή μέσω reader

Blog Widget by LinkWithin