Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

The Cove

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: English, Japanese
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Χρονολογία: 2009 , USA, Japan
Σκηνοθεσία: Louie Psihoyos
Διάρκεια: 82'

http://www.imdb.com/title/tt1313104/


Μια παρέα ακτιβιστών με αρχηγό τον μεταμελημένο πρώην εκπαιδευτή και διάσημο από την τηλεοπτική σειρά Flipper (1964, US) Richard O'Barry, προσπαθούν να ενημερώσουν τον κόσμο για την ετήσια σφαγή 23.000 δελφινιών στον κόλπο της Taijii στην Ιαπωνία. Σε αυτό το άψογα γυρισμένο ντοκιμαντέρ, χρησιμοποιώντας ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει, την εφευρετικότητα τους, το κουράγιο τους αλλά και την επιμονή και υπομονή τους φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους μυστικά και παράνομα, αφού έχουν να υποσκελίσουν απίστευτα εμπόδια: Η άγνοια, οι κυβερνητικοί μηχανισμοί, οι τοπικοί παράγοντες, το κέρδος και τα συμφέροντα όσων επωφελούνται από αυτή τη σφαγή, οι δήθεν οργανισμοί και τα υποχείρια τους είναι μερικά μόνο από αυτά. 
"Ποτέ μην εμπιστεύεσαι κυβερνήσεις ή οργανώσεις για να λύσουν μεγάλα προβλήματα. Όλες οι κοινωνικές αλλαγές προέρχονται από το πάθος που επιδεικνύει το άτομο."

ΥΓ. Προσπάθησα να την ανεβάσω στο YouTube αλλά τα "πνευματικά" δικαιώματα είχαν άλλη άποψη. Γι' αυτό μπορείτε να την παρακολουθήσετε online χωρίς ελληνικούς υπότιτλους εδώ (απλά κλείστε το ενοχλητικό παράθυρο της διαφήμισης και μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε να πατήσετε την έναρξη).
Μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε (χρησιμοποιείστε αυτόν εδώ τον torrent για παράδειγμα) και να πάρετε τους ελληνικούς υπότιτλους από εδώ

**UPDATE: Με ελληνικούς υπότιτλους μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Εγγραφή μέσω reader

Blog Widget by LinkWithin