Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Carts of Darkness


Είδος: Ντοκυμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά

Υπότιτλοι: English (press close cations button)
Χρονολογία: 2008 , CAnada
Σκηνοθεσία: Murray Siple

Διάρκεια: 59'

Murray Siple's feature-length documentary follows a group of homeless men who have combined bottle picking with the extreme sport of racing shopping carts down the steep hills of North Vancouver. This subculture depicts street life as much more than the stereotypes portrayed in mainstream media. The film takes a deep look into the lives of the men who race carts, the adversity they face and the appeal of cart racing despite the risk. Shot in high-definition and featuring tracks from Black Mountain, Ladyhawk, Vetiver, Bison, and Alan Boyd of Little Sparta.

Ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ που διεισδύει στις ζωές άστεγων στο Βανκούβερ του Καναδά. Ο Murray σχεδόν παράλυτος μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1996, βρήκε το κουράγιο να συνεχίσει να κάνει αυτό που έκανε και πριν το ατύχημα: να γυρίζει ντοκιμαντέρ. Ακολουθεί αυτούς τους ρακοσυλλέκτες (γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο) και μας δίνει μια αληθινή εικόνα της ζωής τους και των σκέψεων τους διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Το ντοκιμαντέρ είναι απλά καταπληκτικό, πλαισιωμένο από πολύ καλή μουσική και πάνω απ' όλα ανθρώπινο. Το δε τέλος της ταινίας, όπου ο σκηνοθέτης θέλοντας να εκτιμήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι και γνωρίζοντας ότι δεν θα δεχόντουσαν κάτι άλλο από ένα πακέτο τσιγάρα με έκανε να κλάψω σαν μικρό παιδί. Μια ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε...2 σχόλια:

  1. ΓΡΟΘΙΑ... και μάλιστα πολύ δυνατή...

    Μπράβο γείτονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά ...γείτονα! Φαίνεται εξάλλου και από την πρόχειρη ανάρτηση που έκανα, πόσο με άγγιξε. Από την μια τα πορτραίτα των ανθρώπινων "αλητών" που είναι τόσο κοντά στην ελευθερία όσο ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει (ακόμα και αν χρειάζεται να κάνουν φυλακή) και από την άλλη η ίδια η ιστορία του σκηνοθέτη. Το τέλος είναι η κορύφωση της φιλίας ανάμεσα σε άτομα που μοιάζουν διαφορετικά αλλά στην ουσία είναι σαν δύο σταγόνες νερό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εγγραφή μέσω email

Enter your email address:

Εγγραφή μέσω reader

Blog Widget by LinkWithin